Chateau Beau Site Cru Bourgeois Superieur (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bordeaux
Appelatie
Saint-Estèphe
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 179,95
Aantal:  

Chateau Beau Site Cru Bourgeois Superieur (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Lagering vindt plaats op barriques waarvan 50% uit nieuw eikenhout bestaat. De wijn ligt 12 tot 15 maanden op vat.

Proefnotities

Klassieke St. Estèphe met stevige, vlezige tannines die volledig zijn opgenomen door het rijke, rijpe, donkergekleurde sap met aroma's van rode en zwarte bes. Ruim een jaar rijping op vaten van gedeeltelijk nieuw Frans eikenhout geeft de wijn een subtiele, goed gedoseerde kruidigheid en maakt hem compleet. Solide en elegant. Stijlvol en toegankelijk. Beau-Site ligt in het plaatsje St. Corbian, in het uiterste noorden van Saint-Estèphe. De bodem is kiezelhoudend. De wijngaarden liggen gunstig op een heuvel waardoor ze vol profiteren van het zonlicht.

Eten & Drinken

Diner wijn voor bij verfijnde gerechten zoals bij gevogelte: eendenborst, rood vlees: biefstuk, ossenhaas, wild: reebiefstuk, hert, kaas: rijpe, harde soorten.

Algemeen

Beau-Site is een van de Châteaux van Borie-Manoux, het handelshuis dat nog altijd als een van de weinige particulier eigendom is. De familie Castja bezit naast Beau-Site, een Cru Bourgeois Supérieur, ook andere huizen waaronder de Grand Cru's Batailley uit Pauillac en Trotte-Vieille uit St. Emilion.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot