Chateau Magdelaine 2011
Land
Frankrijk
Streken
Bordeaux
Appelatie
Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
2011
Druivensoort:
merlot, cabernet franc
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 935,00
Aantal:  

Chateau Magdelaine 2011

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Magdalaine wijn ondergaan een traditionele vinificatie met rijping op Franse eiken vaten.

Proefnotities

Chateau Magdelaine is een klassieke Magdelaine, beroemd om zijn fijnheid, zijn elegance en zijn distinctie. De wijn kan heel goed ouderen.

Eten & Drinken

Het is een charmante, edele wijn, die heel goed samengaat met wild en gevogelte.

Algemeen

Dit landgoed heeft een geschiedenis die terug gaat naar het midden van de 18e eeuw. Het kwam in handen van Ets. J.P. Moueix in 1952 en de buitengebouwen en ondergrondse kelders hebben recentelijk een belangrijke renovatie ondergaan. De hoefijzervormige wijngaard ligt op een prachtig kalkstenen terras even buiten het stadje Saint-Emilion en naast Caon en Belair, half op het plateau, half op de helling.De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is bijna 35 jaar en het Merlot gedeelte is vrij groot.Bebouwing en wijnproductie worden uiterst zorgvuldig uitgevoerd door hetzelfde team dat dit op alle bezittingen van J.P. Moueix doet. Het is een klassieke Magdelaine, beroemd om zijn fijnheid, zijn elegance en zijn distinctie. De wijn kan goed ouderen.

Details

De hoefijzervormige wijngaard ligt op een prachtig kalkstenen terras even buiten het stadje Saint-Emilion en naast Caon en Belair, half op het plateau, half op de helling.

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot