Chateau St Thomas Delice
Land
Libanon
Streken
Bekaa Vallei
Appelatie
Bekaa Vallei
Wijn type
Dessert wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 237,50
Aantal:  

Chateau St Thomas Delice

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Chateau St Thomas Delice wijn ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur gevolgd door houtrijping.

Proefnotities

Chateau St Thomas Delice is een heerlijke krachtige maar toch zeer gestructureerde dessertwijn uit Libanon. Heerlijk totaal niet plakkerig. Veel zwoel fruit met een licht alcoholrandje.

Eten & Drinken

Deze Muscat de Hambourgh is zeer goed te combineren met zwaardere desserts zoals Chocolade maar blijft toch elegant door zijn verfrissende zuurgraad in de afdronk.

Algemeen

Familiebedrijf uit de Bekaa vallei in Libanon, waar de dynamische Nathalie Touma na de burgeroorlog het bedrijf in de wereld zette, profiterend van de expertise van Papa Touma, die al 40 jaar zijn wijnstokken kent en volgt. Men maakt hier unieke wijnen, oorspronkelijk, het rood en rosé heel onderscheidend, niet nieuwe wereld stijl, de rosé is een belevenis, Syrah, Petit Verdot en Cinsault, de witte is 60 Sauvignon en 40 Chardonnay, het rood komt van blends van Cabernet, Syrah, Merlot, Grenache en Cinsault. Bij de hogere wijnen Frans barriques. Bekaa vallei ligt op 600 m hoog, en kent koele nachten, en hete dagen. Water komt van het Libanon gebergte met eeuwige sneeuw. Men maakt hier al 4000 jaar wijnen, en om de hoek van het Clos St. Thomas domein is een Griekse tempel te bezoeken die voor de wijngod Dionysos is gebouwd. Kennis genoeg, maar na de oorlog kwamen de moderne inzichten, en zijn vooral de witte en rosé wijnen beter geworden, het basismateriaal is er heel goed, hier en daar stokken van 100 jaar.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot