Clos Amador Cava Rosé
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
Cava
Wijn type
Sparkling wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Xarello, Macabeo, Parellada
Alcohol-percentage:
11,5%
Inhoud:
0,75
€ 12,95
Aantal:  

Clos Amador Cava Rosé

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De druivensoorten worden apart geplukt en vervolgens ontsteelt. Het sap wordt gekoeld naar 14 graden en ondergaat een pneumatische kneuzing op 0.2 bar. Het most wordt voor 55% gescheiden. Fermentatie in roestvrijstalen tanks vindt vervolgens plaats op een gecontroleerde temperatuur van 15 - 17 graden. Het sap wordt gefilterd en ondergaat een 2e traditionele fermentatie op fles. Minimale rijping van 12 maanden in het droesem.

Proefnotities

Clos Amador Cava Rosé heeft mooie roze bubbels met intense aroma's van rood fruit en een hint van rozen. Frisse en elegante smaken met tonen van wild fruit, frambozen en kersen.

Eten & Drinken

Heerlijk aperitief, maar ook erg lekker bij pure chocolade mousse en desserts met rood fruit.

Algemeen

De wijngaarden zijn gelegen in Baix Penedès en Central Penedès op een gemiddelde hoogte van 250 meter boven zeeniveau. Penedès ligt grotendeels in het zuidelijke deel van het district Barcelona. De bodem is diep en heeft een gemiddelde capaciteit voor het vasthouden van water. De druiven worden handmatig geoogst met een opbrengst van 12.000 kilo per hectare.

Details

Serveer de wijn op een temperatuur van ongeveer 5 graden. De Cava is niet geschikt om op te leggen en kan het beste gedronken worden binnen 12 maanden na aankoop.

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot