Clos du Bosquet Blanc (12 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Vin de Pays d'Oc
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
vermentino, chardonnay
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 74,95
Aantal:  

Clos du Bosquet Blanc (12 flessen)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Clos du Bosquet Blanc ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur.

Proefnotities

Clos du Bosquet Blanc is verfrissend en dorstlessend droog. Met aroma's van citrusfruit en licht kruidige tonen. Vermentino zorgt voor die kruidigheid en een vleugje bloesem. Chardonnay maakt hem fruitig en geeft hem iets ronds. Zonnig en zomers! De wijngaarden van Domaines Robert Vic, het huis dat deze Clos du Bosquet maakt, liggen in en rondom de kustplaats Vias. Het is het deel van de Languedoc waar de kustlijn de bocht naar Spanje neemt. In de buurt van Narbonne en Béziers. De zon maakt hier veel uren, de zeewind zorgt voor verkoeling. De relatief arme bodem bestaat gedeeltelijk uit vulkanische grond.

Eten & Drinken

Terras- en aperitiefwijn, borrelhapjes, tapas, antipasti, salades: tomaat met mozzarella, aspergesalade, groene salade met geitenkaas, Griekse salade, garnalen, inktvis(ringen), gebakken mosselen, geroosterde vis.

Algemeen

Clos du Bosquet is een Vin de Pays d'Oc van Domaines Robert Vic, gevestigd in Vias, niet ver van Béziers. De wijngaarden liggen dichtbij de kust en profiteren van zowel de warme zon als de verkoelende zeewind.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot