Clos du Zahnacker
Land
Frankrijk
Streken
Alsace
Appelatie
Alsace
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling, Tokay, Gewürztraminer
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 211,50
Aantal:  

Clos du Zahnacker

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Clos du Zahnacker worden gelijktijdig geoogst en geperst en ondergaan een traditionele vinificatie met controle van temperatuur.

Proefnotities

Clos du Zahnacker heeft een mooie goudgele kleur. Intense, complexe neus. Aanvankelijk springt het fruit van de Riesling op de voorgrond. Later komen de gerookte geur van de Tokay en de kruiden van de Gewürztraminer naar boven. Complex en gestructureerd in de mond met een explosie van citrusvruchten, wit fruit en kruiden. Lange finale. Een wijn met een grote bewaarpotentie.

Eten & Drinken

Te serveren bij rijke visgerechten, wit vlees en oosterse gerechten.

Algemeen

Deze wijngaard bevindt zich in het hartje van de Grand Cru Osterberg, waar het prachtige kasteel van Haut-Koenigsbourg op uitkijkt. Zuidoostelijke ligging. De naam Zahnacker is afkomstig van één van de eerste eigenaars van deze wijngaard rond de 8e Eeuw, nl. de monnik Martin Zahn. Zahn Acker betekent dus de Akker van Zahn. Naar men vertelt heeft Louis XIV deze wijn zelfs gedronken op doorreis door de Alsace; de fraaie kelk waaruit hij dronk staat zowel op het etiket als in het museum in Colmar.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot