Comte Lafond Sancerre Blanc
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Sancerre
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,750
€ 209,95
Aantal:  

Comte Lafond Sancerre Blanc

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Comte Lafond Sancerre Blanc worden vergist op ca. 20 gr. C. Rijping op de fijne ´lie´ gedurende 5 tot 7 maanden.

Proefnotities

Comte Lafond Sancerre Blanc heeft een mooie goudgele kleur. De geuren van kruisbres, groene appel, en citrus komen goed naar voren. De sauvignon blanc is zeer elegant en geeft een mooi finesse.

Eten & Drinken

Deze Sancerre is voortreffelijk bij schaal- en schelpdieren, oesters, kreeft met truffelsaus, blauw gekookte forel, vis in beurre blanc, zacht gegaarde kip (Bresse type), wildgevogelte, zacht gegaarde varkensmedaillons, oosterse keuken en bij geitenkaas.

Algemeen

De bodem bestaat afwisselend uit silex (kalk met vuursteen) en pure kalk. Contracten met boeren elders in de appellatie Pouilly Fumé zorgen voor een totaal van 225 hectare. Zo beschikt Baron Patrick over de belangrijkste vier terroirs van Pouilly Fumé, hetgeen bijdraagt aan de complexiteit van de wijnen. Wat de natuur op het moment van de oogst geeft – druiven in perfecte conditie – wordt uiterst zorgvuldig verwerkt; alle percelen worden apart gevinifieerd. Na de langzame gisting op ca. 20 gr. C. volgt de belangrijke fase van de opvoeding: de wijn rust een half jaar op de fijne ‘lie’, die regelmatig wordt opgeroerd. Hierdoor wint hij nog meer aan finesse.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot