Con un Par Albarino (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Valencia
Appelatie
Utiel Requena
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
albarino
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 75,95
Aantal:  

Con un Par Albarino (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven van de Con un Par Albarini worden modern gevinifieerd, met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Con un Par Albarino heeft een heel eigen, energiek en verfrissend karakter met veel geuren en smaken zoals mandarijn, oranjebloesem, wit fruit (peer, meloen, witte perzik) en citrus. De mooie zuurgraad zorgt voor pit en de juiste balans. 'Con un Par' is Spaans voor 'Met een Paar' en de producent geeft op speelse wijze aan dat deze wijn ideaal is om te drinken met een paar vrienden.

Eten & Drinken

Met een paar Oesters' of 'Met een paar Kreeften'. Dat is zeker waar, maar ook eenvoudigere gerechten laten zich graag begeleiden door deze heerlijke wijn.

Algemeen

Het noordwesten van Spanje staat bekend als 'groen Spanje' vanwege het Atlantische klimaat en de vele neerslag. Boven de Portugese grens in Galicie ligt Rias Baixas, dat van de albarino druif witte wijnen maakt die tot de beste van Spanje behoren. De wijn heeft een heel eigen, energiek en verfrissend karakter met een ongekende hoeveelheid geuren en smaken. De naam 'Con un Par' is Spaans voor 'Met een Paar' en de producent geeft op speelse wijze aan dat deze heerlijke Albariño ideaal is om te drinken 'Met een Paar Vrienden', 'Met een Paar Oesters' of bijvoorbeeld 'Met een Paar Kreeften'. Dat is zeker waar, maar ook eenvoudigere gerechten laten zich graag begeleiden door deze heerlijke wijn. Onze proefnotities vermelden: Strokleurig met groene reflecties. In de neus een waaier van impressies; mandarijn, oranjebloesem, wit fruit (peer, meloen, witte perziken) en citrusvruchten die zich voortzet in de smaak waarbij de mooie zuurgraad zorgt voor pit en de juiste balans.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot