Corette Cinsault Rosé (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Languedoc Roussillon
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cinsault
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 53,50
Aantal:  

Corette Cinsault Rosé (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Klassieke rosé de saignée, waarbij de hele trossen cinsault druiven worden ingeweekt in roestvrij stalen tanks tot de sappen lichte kleuring vertonen. Na enkele uren worden de sappen afgetapt. Saignée betekent letterlijk aderlating. Door persing worden de sappen gescheiden van de schillen. Bovendien wordt de jonge wijn snel gebotteld. Omdat er dan nog wat koolzuur aanwezig is, krijgt de wijn een prettige, lichte prikkeling. Dit geeft de wijn nog meer frisheid.

Proefnotities

Corette Rosé heeft een voor de streek typische lichte zalmachtige kleur en geeft geuren af van fruit als framboos en aardbei. De smaak is droog en elegant met verkwikkende frisheid. Serveren: 9-12°C. Bewaren: binnen 1-2 jaar na de oogst drinken.

Eten & Drinken

Heerlijk als aperitief bij recepties, terras, barbecue, bij antipasti, vleeswaren, gevulde groente, gegrilde vis/zeevruchten, pasta met tomatensaus, tapas.

Algemeen

Deze, exclusief voor de vakhandel en horeca ontwikkelde serie wijnen bestaat uit 8 producten, telkens vervaardigd uit één enkele druivensoort. Er is veel aandacht besteedt aan de uitstraling van de Corette wijnen (o.a. etiketten, flessen en presentatie op de website). De Corette serie bevat 8 mono-cépage wijnen uit de Pays d’Oc: 4 rode, 3 witte en 1 rosé wijnen. Corette staat voor pure, zuivere en (h)eerlijke wijnen voor elke dag; wijnen waarbij de geur- en smaakeigenschappen van de druif goed tot uiting komen. De chique en stijlvolle uitmonstering zorgen op elke tafel voor de juiste beleving.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot