Corte Giara Ripasso Valpolicella Classico Superiore (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Valpolicella Classico Superiore
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Corvina Veronese, Rondinella, Molinara
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 94,95
Aantal:  

Corte Giara Ripasso Valpolicella Classico Superiore (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Corte Giara Ripasso Valpolicella worden begin oktober met de hand geplukt. De trossen worden ontsteelt en de druiven zacht geperst. Een eerste gisting vindt plaats gedurende 9 dagen in RVS tanks bij 23-28°C. De sappen worden dagelijks regelmatig afgetapt en over de schillenhoed gesproeid. Dit geeft meer kleur, geur, smaak en tannines. De heldere wijn wordt na deze gisting afgetapt en apart bewaard. De schillen en een deel van de nog niet heldere wijn wordt eveneens bewaard. In februari wordt het laatste aan de jonge wijn toegevoegd en ondergaat de wijn een tweede volledige gisting bij 15-19°C gedurende 8-10 dagen, eveneens met dagelijks regelmatige aftap en sproei beurten. Na deze tweede volledige gisting wordt de jonge wijn 4 maanden gerijpt in RVS tanks, 11 maanden in grote vaten van Slavonisch eik en nog eens 2 maanden op fles.

Proefnotities

Corte Giara Ripasso Valpolicella Classico Superiore heeft een intens robijnrode kleur. In de neus, milde en elegante aroma’s van rijp, bijna gekonfijt fruit, vanille, kaneel en walnoot schilletjes. Goed droog maar niet wrang, krachtig, met een volle body en een lange afdronk.

Serveren: 16°C. Bewaren: redelijk goed oplegpotentieel.

Eten & Drinken

Traditioneel geschonken bij gestoofd of gesmoord vlees met polenta. Vlees (rund, lam, wild) in bladerdeeg, kwartel, lamskoteletten, dun gesneden rundvlees, kort rood gebakken met eekhoorntjesbrood. Eveneens aanbevolen bij belegen harde kazen.

Algemeen

Het project Corte Giara startte in 1989 in Veneto en richt zich op alle wereldmarkten; het is het resultaat van een samenwerking tussen de familie Allegrini en een selecte groep wijnbouwers. De wijngaarden hebben diepe, vruchtbare bodems die zeer geschikt zijn voor Veronese-druiven en voor sommige internationale variëteiten. 

  • Concept: om 'elke dag' wijnen aan te bieden die respect voor traditie verenigen met een moderne, eclectische en internationale aanpak. 
  • Wijnen die heerlijk en gemakkelijk te drinken zijn, gericht op een jonge klantenkring die op zoek is naar kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot