Coto Real (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Rioja
Appelatie
Rioja
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tem­pra­ni­llo, Gra­ciano, Gar­na­cha Tin­ta
Alcohol-percentage:
14 %
Inhoud:
.75
€ 129,95
Aantal:  

Coto Real (6 flessen)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven werden geplukt in 350 kg kratten om ervoor te zorgen dat ze intact blijven tot de aankomst in de wijnmakerij, waar ze werden gesorteerd op een sorteertafel. Alcoholische gisting vind plaats met inheemse gisten in 5000-liter roestvrijstalen tanks met dagelijkse overpompen en lange maceratie. Malolactische gisting vond plaats in nieuwe Frans-eiken vaten.

Proefnotities

Coto Real heeft een donkerrode kleur. In de neus zwart en rode-bessen, vijgen, pruimen, zoethout, chocolade en specerijen.Secundaire aromas van leer, koffie en truffels. Volle wijn, fluweelzacht, met stevige, ronde tannines. Krachtig, complex met een lange afdronk met hints van walnoten, peper en zelfs rood vlees.

Eten & Drinken

Deze rode wijn is heerlijk bij wild, eend, duif, en natuurlijk alle rood vlees. 

Algemeen

Het verhaal van El Coto is het verhaal van een aantal vrienden die in 1970 besluiten om een wijnbedrijf te starten in het dorp Oyón, in de zuidelijke Rioja Alavesa. Door hun inzet en enthousiasme weten zij El Coto uit te bouwen tot een van de toonaangevende producenten uit de regio. Alhoewel de productiefaciliteiten sinds de jaren zeventig enorm zijn uitgebreid en het bedrijf vandaag de dag meer dan 700 hectare wijngaard bezit, is de enorme toewijding en passie gebleven. Met merken als El Coto, Coto de Imaz en Coto Real weten zij niet alleen de Spaanse markt te veroveren, maar worden de wijnen ook naar meer dan 40 landen geëxporteerd. Met de filosofie om “Value for Money” wijnen te produceren, zijn zij de Spaanse specialist in het maken van op hout gelagerde kwaliteitswijn (Crianza, Reserva en Gran Reserva).

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot