Croft Pink Port
Land
Portugal
Streken
Douro
Appelatie
Douro
Wijn type
Port
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 12,95
Aantal:  

Croft Pink Port

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

Door traditionele rode portdruiven kortstondig koel in te weken, het licht gekleurde vruchtensap vervolgens, - eveneens bij lage temperatuur - te vergisten, ontstaat de basis voor deze verrassend smakelijke en geheel unieke port. Met deze wijn is een nieuwe categorie toegevoegd aan het indrukwekkende en diverse aanbod portwijnen.

Proefnotities

Croft Pink heeft misschien nog het meeste weg van een lichtvoetige ruby port met de aanlokkelijke geur en smaak van bessen en kersen. Daarnaast domineren aroma's van framboos, bloesem, honing en grapefruit. 'Pink' is niet hout gelagerd en daardoor levendig fris van stijl en bovendien extra verleidelijk dankzij een speels fruitige afdronk die telkens doet verlangen naar een nieuwe slok.

Eten & Drinken

De wijn komt het beste – gekoeld geschonken of met ijs – tot z'n recht als aperitief en begeleider van gebrande amandeltjes, olijven, toastjes en charcuterie. De sublieme combinatie met miniem gezoete desserts en fruitsalades spreekt voor zich.

Algemeen

Croft is een van de meest vooraanstaande Port huizen. Opgericht in 1588, is deze onderneming vandaag de dag nog steeds actief als port producent. Het bedrijf is vooral bekend om haar Vintage Ports als ook voor zijn gamma van hout opgevoede reserves en Tawny ports.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot