Cruz de Piedra Blanco (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Aragon
Appelatie
D.O. Calatayud
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Macabeo
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 41,50
Aantal:  

Cruz de Piedra Blanco (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na het ontstelen van de trossen worden de druiven voor de Cruz de Piedra Blanco geperst. De sappen krijgen even de tijd om via bezinking helder te worden, waarna de alcoholische gisting bij 15-16°C plaatsvindt. Er volgt geen malolactische gisting, om de wijnen fris te houden. Na een koude stabilisatie wordt de jonge wijn gefilterd en gebotteld.

Proefnotities

Cruz de Piedra Blanco heeft een lichte strogele kleur. Aromatische wijn met herinneringen aan citrusvruchten en banaan. Goed evenwicht in de mond, sappig, fris, breed en zacht. 

Serveren: 10-12°C. Bewaren: in zijn jeugdige fruit drinken.

Eten & Drinken

Bijzonder lekker als aperitief, terras- of lounge wijn. Aan tafel, goede begeleider van zeevis, mediterrane rijstgerechten, zeevruchten. Ook aanbevolen bij verse of half gerijpte Spaanse geitenkazen, bijvoorbeeld garrotxa, al dan niet met wat extra virgen olijfolie geserveerd.

Algemeen

De serie wijnen ‘Cruz de Piedra’ (= stenen kruis) dankt haar naam aan de stenen kruisen langs de pelgrimsweg naar Santiago de Compostella. Naast de bodega staat een bijzonder mooi exemplaar van deze stenen kruisen. De macabeo druiven komen van oude wijngaarden die al generaties lang met veel zorg worden onderhouden. 80% van de wijnstokken is minstens 50 jaar oud. De oudste stokken hebben zelfs de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikt!

86 punten Parker’s Wine Advocate. Diverse eervolle vermeldingen voor de ‘uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding’, o.a. bij International Wine Challenge. Fris, medium body, elegant en aromatisch

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot