Cruz de Piedra Rosado (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Aragon
Appelatie
D.O. Calatayud
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Garnacha
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 41,50
Aantal:  

Cruz de Piedra Rosado (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De oude garnacha wijnstokken uit de provincie Zaragoza hebben een natuurlijk lage opbrengst. Na het ontstelen van de trossen worden de druiven voor de Cruz de Piedra Rosado gekneusd en 6-8 uren met schillen ingeweekt. Na deze inweking wordt de most afgetapt. De gisting duurt circa 15 dagen bij 16-18°C. Na een koude stabilisatie wordt de jonge wijn gefilterd en gebotteld.

Proefnotities

Cruz de Piedra Rosado heeft een frisse, uitnodigende kleur. In de expressieve neus veel frisheid en fruit, voornamelijk rode vruchtjes als aardbei en framboos. In de mond zeer aangenaam, fris en evenwichtig. Niet te zwaar maar met veel karakter. 

Eten & Drinken

Het hele jaar door te genieten bij tapas, van de lente tot de herfst als verfrissende terraswijn, in de koudere maanden als hartverwarmend aperitief. Prima begeleider van gevogelte, pastagerechten, Mediterrane pasta- of rijstgerechten.

Algemeen

De serie wijnen ‘Cruz de Piedra’ (= stenen kruis) dankt haar naam aan de stenen kruisen langs de pelgrimsweg naar Santiago de Compostella. Naast de bodega staat een bijzonder mooi exemplaar van deze stenen kruisen. De garnacha druiven komen van oude wijngaarden die al generaties lang met veel zorg worden onderhouden. 80% van de wijnstokken is minstens 50 jaar oud. De oudste stokken hebben zelfs de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikt!

88 punten Parker’s Wine Advocate. Regelmatige vermeldingen en onderscheidingen in competities (o.a. International Wine Challenge) en wijngidsen (o.a. Decanter). Medium body, aromatisch

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot