Cruz de Piedra Tinto Joven (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Aragon
Appelatie
D.O. Calatayud
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Garnacha
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 41,50
Aantal:  

Cruz de Piedra Tinto Joven (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De oude garnacha wijnstokken uit de provincie Zaragoza hebben een natuurlijk lage opbrengst. Na het ontstelen van de trossen worden de druiven voor de Cruz de Piedra Tinto gekneusd en 8 dagen met schillen koud ingeweekt. Na deze inweking wordt de most afgetapt. De gisting duurt circa 20 dagen bij maximaal 28°C. Na de malolactische gisting volgt een koude stabilisatie, waarna de jonge wijn gefilterd en gebotteld wordt.

Proefnotities

Cruz de Piedra Tinto heeft een frisse, uitnodigende, helder granaatrode kleur. In de zuivere, elegante en intense neus veel fruit, voornamelijk zwart fruit en gekonfijte pruimen, met balsamieke tonen op de achtergrond. Mooie tannine structuur, krachtig maar zijdezacht.

Eten & Drinken

Ideale begeleider van gebraden of geroosterd vlees uit de oven, gerechten met klein wild, rustieke schotels met worst(en), gerijpte harde kazen en dergelijke.

Algemeen

De serie wijnen ‘Cruz de Piedra’ (= stenen kruis) dankt haar naam aan de stenen kruisen langs de pelgrimsweg naar Santiago de Compostella. Naast de bodega staat een bijzonder mooi exemplaar van deze stenen kruisen. De garnacha druiven komen van oude wijngaarden die al generaties lang met veel zorg worden onderhouden. 80% van de wijnstokken is minstens 50 jaar oud. De oudste stokken hebben zelfs de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikt!

89 punten Parker’s Wine Advocate. Regelmatige vermeldingen en onderscheidingen in competities (o.a. International Wine Challenge) en wijngidsen (o.a. Decanter) in het bijzonder voor de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot