Cuvée Torri di Credazzo Prosecco (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Vino Spumante
Wijn type
Prosecco
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Prosecco
Alcohol-percentage:
11,5%
Inhoud:
0,75
€ 99,95
Aantal:  

Cuvée Torri di Credazzo Prosecco (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Alles ademt kwaliteit bij Follador. De most vergist op de modernste roestvrij stalen tanks met optimale extractie van geur- en smaakstoffen van de druiven. De tweede fermentatie, waarbij de mousse ontstaat, vindt plaats middels de Méthode Charmat (ook wel Cuve Close genoemd). Na dit proces laat men de wijn, langer dan gebruikelijk, op z’n lie liggen waardoor bouquet en smaak zich verder kunnen verdiepen.

Proefnotities

Cuvée Torri di Credazzo Prosecco is gemaakt van druiven die exclusief uit de Follador wijngaard op de heuvel rond de Torre di Credazzo komen. Een single vineyard top prosecco dus. De Torre behoren tot een oud kasteel dat hier duizend jaar geleden heeft gestaan. Deze bijzondere Prosecco heeft fijne en aanhoudende belletjes en aroma's van appel, perzik en rozenblaadjes. Deze Cuvée Prosecco heeft een heerlijke soepele, volle smaak met een opwekkende afdronk.

Eten & Drinken

Voortreffelijke prosecco met pasta, risotto met vis en schelpdieren.

Algemeen

De familie Follador leidt het kleine wijnbedrijf in het dorp Col San Martino dat zo’n 80 km ten noorden van Venetië ligt tussen de twee hoofdsteden van Prosecco, Valdobbiadene en Conegliano. Iedereen in het kleine dorp wijst je onmiddellijk de weg als je naar deze familie vraagt. Immers sinds de 18e eeuw is de naam Follador hier al verbonden aan wijn.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot