d'Arenberg The Custodian Grenache (doos 6)
Land
Australie
Streken
South Australia
Appelatie
Mc Laren Vale
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Grenache
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 80,50
Aantal:  

d'Arenberg The Custodian Grenache (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De wijnen worden modern gevinifieerd met controle van temperatuur gevolgd door rijping op eiken houten vaten.

Proefnotities

d'Arenberg The Custodian Grenache in de aanzet vol van frambozen, blauwe bessen, kersen en pruimen. De smaak is geconcentreerd met veel fruit maar ook kaneel en witte peper.  D’Arenberg werkt met minimale of geen irrigatie, pesticiden en kunstmest. Deze omgevingsvriendelijke manier van werken resulteert in wijnen met levendige tannines en een mooie mineraligheid.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij rijke vlees- en wildgerechten alsmede belegen kaassoorten.

Algemeen

D’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen. d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen.

In 2008 won d’Arenberg de “Wine Company of the Year” award. D’Arenberg is nu in conversie richting de Biologische wijnbouw!

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot