d'Arenberg The Stump Jump Lightly Wooded Chardonnay (doos 6)
Land
Australie
Streken
South Australia
Appelatie
Mc Laren Vale
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5 %
Inhoud:
0,75
€ 53,50
Aantal:  

d'Arenberg The Stump Jump Lightly Wooded Chardonnay (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druivenrassen voor de d'Arenberg The Stump Jump Lightly Wooded Chardonnay ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur. Hierna volgt een korte rijping in vaten van Frans eiken.

Proefnotities

d'Arenberg The Stump Jump Lightly Wooded Chardonnay is een licht houtgelagerde Chardonnay met opvallende frisse zuren in combinatie met het rijpe abrikozen en perziken fruit, citrus.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Eten & Drinken

Heerlijke witte Australische Chardonnay wijn past perfect bij visgerechten en salades.

Algemeen

D’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen. d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen.

In 2008 won d’Arenberg de “Wine Company of the Year” award. D’Arenberg is nu in conversie richting de Biologische wijnbouw!

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot