Dehesa La Granja
Land
Spanje
Streken
Duero
Appelatie
VDT Castilla y León
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tempranillo
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 92,50
Aantal:  

Dehesa La Granja

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Dehesa La Granja wijn wordt modern gevinifieerd met controle van temperatuur. De wijn ondergaat daarna een malolactische vergisting. Rijping van de wijn gedurende 24 maanden op nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout speciaal geselecteerd en met een fijnen nerf.

Proefnotities

Dehesa La Granja heeft een mooie donkere kersenrode kleur met een granaatrode ring. Warm en aromatisch in de neus met zuivere nuances van getoast hout, zwart en rood fruit en een hint van specerijen. In de mond, vol, rond en mild, goed evenwicht tussen het rijpe fruit en de tannines van het hout, met een hint van zwoele vanille in de lange en aanhoudende afdronk.

Eten & Drinken

Geroosterd of gegrild lamsvlees, rood vlees, wild en gerijpte harde kazen, in het bijzonder de lokale rauwmelkse schapenkaas zamorano!

Algemeen

Na de superbe wijnen uit Ribera del Duero (Condado de Haza, Pesquera) en La Mancha (El Vínculo) is er ook een snoepje uit Zamora, ten westen van de regio Castilla y León, tegen de Portugese grens aan. Het klimaat is streng continentaal met weinig neerslag. De wijngaarden liggen op 600-700 meter boven de zeespiegel, op de linker oever van de Duero rivier. Dehesa la Granja was vroeger een bedrijf waar vechtstieren werden gefokt. Dierenliefhebber Fernandez liet na overname meteen de ‘treiter arena’s’ sluiten, nu liggen er melk koeien loom in de zon. Naast sublieme wijn maakt met er ook geitenkaas op top niveau.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot