Der Wilde Silvaner trocken (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Franken
Appelatie
Franken
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Silvaner
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 83,50
Aantal:  

Der Wilde Silvaner trocken (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt een korte koude inweking plaats, waarna de persing van de druiven volgt. Dan volgt de spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks, waarin de wijn zonder overgestoken te worden op zijn fijne ‘lie’ rijpt. In het vroege voorjaar volgend op de oogst wordt de wijn gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens biologische regels en voorschriften. Weingut Weigand is sinds kort aan het overgaan op (gecertificeerd) organisch telen.

Proefnotities

Der Wilde Silvaner trocken is helder, bleek strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoen, bloemen en iets ziltigs. In het smaakpalet citrusfruit, groene appel en subtiele mineraliteit, die gepaard gaan met een afdronk met goede strakke zuren.

Eten & Drinken

Heerlijke witte wijn geschikt als aperitief en bij salades, asperges, gerookte forel, quiche en milde gerechten uit de Aziatische keuken.

Algemeen

Andi Weigand van Weingut Weigand in Iphofen hoort tot de nieuwe lichting jonge wijnmakers in Franken met moderne ideeën. In 2013 kreeg Andi van zijn vader de vrije hand om op het familiewijngoed van 5,8 hectare zijn ideeën te combineren met de kennis die hij opdeed tijdens zijn studie oenologie. Dat betekent dat er meer werk in de wijngaarden plaatsvindt, zoals extra snoeien om lagere opbrengsten te krijgen, geen gebruik van onkruidverdelgers meer en met de hand oogsten. Weingut Weigand werkt tijdens de vinificatie alleen met wilde gisten, laat de wijnen zo lang mogelijk op de lie rijpen en ontzuurt de wijnen niet. Daarnaast is Weingut Weigand in conversie naar biologische teelt en heeft Andi de intentie om uiteindelijk geheel biologisch-dynamisch te gaan werken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot