Brusset Grand Montmirail
Land
Frankrijk
Streken
Rhone
Appelatie
Gigondas AOC
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 119,70
Aantal:  

Brusset Grand Montmirail

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Brusset Grand Montmirail worden 100% met de hand geplukt en al in de wijngaard streng geselecteerd. Bij aankomst in de wijnkelders wordt elke druivenras apart gevinifieerd. Na het treden en ontstelen volgt een inweking van 15 dagen (inclusief gisting) waarbij geen gist wordt toegevoegd. Na deze spontane gisting worden de jonge wijnen geassembleerd en opgevoed, 60% in RVS tanks en 40% in grote vaten (demi-muids = 400-600 liter inhoud).

Proefnotities

Domaine Brusset Grand Montmirail heeft een karmijnrode kleur. Volop zondoorstoofde rode vruchten in de neus, aangevuld met minerale nuances en een hint van vanille. Rijk, vol, fruitig op de tong, met duidelijk aanwezige maar zijdezachte tannines. Elegant, gul en harmonieus.

Serveren: 15-16°C.

Bewaren: binnen 5-10 jaar na de oogst drinken. 

90-92 punten Robert Parker Wine Advocate

Eten & Drinken

Gastronomisch breed inzetbaar, klassiek bij rood vlees gerechten en rijpe, harde kazen. Altijd goed bij gegrild lamsvlees met Provençaalse kruiden, al dan niet geserveerd met gegrilde groenten of traditionele ratatouille. Na enige jaren extra opleg is deze wijn ook zeer geschikt voor wildgerechten.

Algemeen

Grootvader André Brusset besloot in 1947 alle olijf- en fruitbomen radicaal te rooien en te vervangen door wijnranken. 9 jaar later plukte hij de vruchten van zijn visionaire en in die tijd zeer gedurfde actie. De strenge en lange vorst van 1956 vernietigde olijf- en vruchtbomen in het hele Rhône dal. De wijnranken overleefden de vorst. Veel boeren kozen toen noodgedwongen voor de wijnbouw, het werd het begin van het succesverhaal van de Côtes du Rhône wijnen. André Brusset gaf zijn passie door aan zijn zoon Daniel en kleinzoon Laurent. Het familiedomein Brusset is een schoolvoorbeeld van hoe passie en ervaringen van meerdere generaties samengesmolten kunnen worden tot een nog groter geheel, met respect voor traditie en openheid voor nieuwe technologieën. De familie bezit bijna 90 hectaren wijngaarden in het hart van het Côtes du Rhône gebied, tussen Orange, Vaison-la-Romaine en Bollène. Les Travers omvat meerdere percelen op de heuvels van Cairanne en op de vlakke Plan de Dieu. Voor deze witte Les Travers worden de druiven geoogst in wijngaarden met een bodem van klei en kalksteen op de flanken van de ‘coteaux’ en alluviaal zand in het dal. De gemiddelde leeftijd van de wijnranken is ruim 30 jaar.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot