Brusset Hauts de Montmirail
Land
Frankrijk
Streken
Rhone
Appelatie
Gigondas AOC
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 179,95
Aantal:  

Brusset Hauts de Montmirail

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Brusset Hauts de Montmirail worden 100% met de hand geplukt en al in de wijngaard streng geselecteerd. Bij aankomst in de wijnkelders wordt elke druivenras apart gevinifieerd. Na het treden en ontstelen volgt voorafgaande de gisting een koude inweking. De gisting duurt 21 dagen onder temperatuurcontrole en met regelmatig onderdompelen van de schillenkoek. Na de gisting worden de jonge wijnen geassembleerd en 100% op vaten van Frans eikenhout opgevoed, met een variabel deel nieuw hout al naar gelang het oogstjaar.

Proefnotities

Domaine Brusset Hauts de Montmirail heeft een diepe, donkere kleur. Zeer complexe en rijke neus, volop zondoorstoofd fruit en specerijen. Zeer rond en krachtig in de mond, goede lengte, elegant en goed geïntegreerd hout, stevige tannines, met een lange finale waarin bramen en chocolade voor de finishing touch zorgen.

Serveren: 16-18°C. Bewaren: minstens 10 jaar na de oogst te bewaren.

90-92 punten International Wine Cellar, 91-94 punten Robert Parker Wine Advocate

Eten & Drinken

Deze rijpe, krachtige en kruidige kanjer vraagt om dito gerechten: gegrild of gebraden roodvlees, gestoofd vlees met kruiden, wildgebraad of stoofschotels, en natuurlijk rijpe, harde kazen. Altijd goed bij gegrild lamsvlees met Provençaalse kruiden, al dan niet geserveerd met gegrilde groenten.

Algemeen

Grootvader André Brusset besloot in 1947 alle olijf- en fruitbomen radicaal te rooien en te vervangen door wijnranken. 9 jaar later plukte hij de vruchten van zijn visionaire en in die tijd zeer gedurfde actie. De strenge en lange vorst van 1956 vernietigde olijf- en vruchtbomen in het hele Rhône dal. De wijnranken overleefden de vorst. Veel boeren kozen toen noodgedwongen voor de wijnbouw, het werd het begin van het succesverhaal van de Côtes du Rhône wijnen. André Brusset gaf zijn passie door aan zijn zoon Daniel en kleinzoon Laurent. Het familiedomein Brusset is een schoolvoorbeeld van hoe passie en ervaringen van meerdere generaties samengesmolten kunnen worden tot een nog groter geheel, met respect voor traditie en openheid voor nieuwe technologieën. De familie bezit bijna 90 hectaren wijngaarden in het hart van het Côtes du Rhône gebied, tussen Orange, Vaison-la-Romaine en Bollène. Les Travers omvat meerdere percelen op de heuvels van Cairanne en op de vlakke Plan de Dieu. Voor deze witte Les Travers worden de druiven geoogst in wijngaarden met een bodem van klei en kalksteen op de flanken van de ‘coteaux’ en alluviaal zand in het dal. De gemiddelde leeftijd van de wijnranken is ruim 30 jaar.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot