Domaine des Rochelles Anjou Villages Brissac
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Vin de Pays du Val de Loire
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 81,00
Aantal:  

Domaine des Rochelles Anjou Villages Brissac

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De wijnkelder is modern geëquipeerd om flexibele vinificatie toe te passen, al naar gelang de behoefte en de karakteristieken van het oogstjaar. De druiven worden deels met de hand en deels machinaal geoogst, waarna een extra controle plaats vindt bij aankomst in de kelders. De druiven worden ontsteeld en gekneusd, waarna ze gedurende 15-20 dagen ingeweekt worden met schillen en al. Dit versterkt de primaire aromatische kracht van de druiven en maakt de wijn extra fruitig. Na de gisting rijpt de jonge wijn nog een jaar in RVS tanks.

Proefnotities

Domaine des Rochelles Anjou Villages Brissac heeft een prachtige diep granaatrode kleur met fluwelige schitteringen. Uitbundig rood fruit in de neus met een frisse ondertoon. Mond vullende, fluwelige, bijna vettige structuur, volop fruit en een lange minerale finale met een licht rokerig accent.

Serveren: de Fransen drinken deze wijn het liefst gekoeld, op 13-16°C. 

Bewaren: snel toegankelijk, deze wijn evolueert ook goed in de fles tot zeker 5-8 jaar na de oogst, afhankelijk van de kwaliteit van het oogstjaar.

Eten & Drinken

Zoals boven vermeld, de Fransen drinken deze wijn graag gekoeld, en wel het liefst bij vleeswaren schotels, patés en terrines, gebraden of geroosterd varkensvlees en zelfs gegrild roodvlees. 14-16°C is dan de correcte schenktemperatuur. Nog koeler (13-14°C) wordt de wijn traditiegetrouw geschonken bij gepocheerde riviervis (snoek en snoekbaars) met een rode wijnsaus, al dan niet extra op smaak gebracht met een (kalfs) vleesjus reductie. Voor de liefhebbers van rode wijn bij kaas, is deze wijn in het tweede deel van zijn leven zeer geschikt voor extra belegen harde kazen, in het eerste deel zelfs voor half- tot volrijpe geitenkazen.

Algemeen

Het Domaine Les Rochelles ligt in Saint Jean des Mauvrets, in het Anjou deel van het Loire dal. Het is al de 4e generatie Lebreton sinds de oprichting van het domein in de 19e eeuw. Jean-Yves Lebreton en zijn vrouw Anita worden sinds kort bijgestaan door de 5e generatie, hun zoon Jean-Hubert en zijn vrouw Christelle. Domaine Les Rochelles bezit 60 hectare aan wijngaarden in de AOC-gebieden Anjou Villages Brissac en Coteaux de l’Aubance. Voor deze sauvignon blanc worden de druiven geoogst op de heuvels van het Coteaux de l’Aubance gebied. De bodem van de wijngaarden bestaat uit groenige klei met ijzer, kalium en mica. Het klimaat is gematigd oceanisch. De gemiddelde leeftijd van de wijnranken is 25 jaar en de opbrengst is 60 hl/ha.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot