Domaine des Rochelles VDP Sauvignon Blanc
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Vin de Pays du Val de Loire
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 47,70
Aantal:  

Domaine des Rochelles VDP Sauvignon Blanc

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De wijnkelder is modern geëquipeerd om flexibele vinificatie toe te passen, al naar gelang de behoefte en de karakteristieken van het oogstjaar. De druiven worden deels met de hand en deels machinaal geoogst, waarna een extra controle plaats vindt bij aankomst in de kelders. De druiven worden ontsteelt en gekneusd, waarna ze gedurende 12 dagen ingeweekt worden met schillen en al. Dit versterkt de primaire aromatische kracht van de druiven en maakt de wijn extra fruitig. Na de gisting rijpt de jonge wijn nog een jaar in RVS tanks.

Proefnotities

Domaine des Rochelles VDP Sauvignon Blanc heeft een prachtige, kristalheldere kleur. Expressieve neus met krachtige minerale tonen en elegante florale nuances (buxus, brem) en exotisch fruit (litchi). Fris van aanzet, levendig, zeer mineraal, goed evenwicht, veel sap, lange en verkwikkende finale.

Serveren: 9-11°C. Bewaren: snel toegankelijk, binnen een jaar na de oogst drinken.

Eten & Drinken

Verrukkelijke wijn voor het aperitief, recepties, lunch, koude buffetten en feesten. Aan tafel goed te combineren met zeevruchten (plateau de fruits de mer), mosselen in witte wijn, eenvoudige visgerechten, asperges of groene (blad)groente salades, en frisse geitenkazen.

Algemeen

Het Domaine Les Rochelles ligt in Saint Jean des Mauvrets, in het Anjou deel van het Loire dal. Het is al de 4e generatie Lebreton sinds de oprichting van het domein in de 19e eeuw. Jean-Yves Lebreton en zijn vrouw Anita worden sinds kort bijgestaan door de 5e generatie, hun zoon Jean-Hubert en zijn vrouw Christelle. Domaine Les Rochelles bezit 60 hectare aan wijngaarden in de AOC-gebieden Anjou Villages Brissac en Coteaux de l’Aubance. Voor deze sauvignon blanc worden de druiven geoogst op de heuvels van het Coteaux de l’Aubance gebied. De bodem van de wijngaarden bestaat uit groenige klei met ijzer, kalium en mica. Het klimaat is gematigd oceanisch. De gemiddelde leeftijd van de wijnranken is 25 jaar en de opbrengst is 60 hl/ha.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot