Labranche Laffont Madiran Tradition
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Madiran AOC
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tannat, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 77,70
Aantal:  

Labranche Laffont Madiran Tradition

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Klassieke vinificatie van de Laffont Madiran wijn met 18 maanden opvoeding, 50% in RVS tanks, 50% in eikenhouten wijnvaten.

Proefnotities

Domaine Labranche Laffont Madiran Tradition heeft een intense, donkere rode kleur met paarse accenten. Expressieve neus volop rood fruit, specerijen en drop. Op de tong vettig, vlezig, evenwichtig en fris. Het rijpe fruit komt terug in de lange finale, waarbij de tannines opvallen door hun fluwelige soepelheid.

Serveren: 15-17°C. Bewaren: binnen 5 jaar na de oogst drinken.

Eten & Drinken

De klassieke rode wijn voor de meeste regionale gerechten uit het Franse Zuidwesten: cassoulet met gans, gekonfijte gans of eend, roodvlees met warme foie gras en in ganzenvet gebakken aardappels, in ganzenvet langzaam gegaarde ovenschotels van schapen/lamschouder, witte bonen, uien, wortels, sjalotten, tomaat en kruiden. Eveneens aanbevolen bij in rode wijn gestoofd wild (houtduif!), wildgebraad (zwijn), langzaam gegaard everzwijnfilet etc.

Algemeen

Na de plotselinge dood van haar vader in 1992 nam Christine Dupuy, samen met haar moeder, de leiding over van het toen 6 ha grote familiedomein. Een uiterst moedige zet voor de jonge oenologe met praktijkkennis maar geen ervaring. Het bleek achteraf een gouden zet te zijn geweest. Het familiebezit omvat 50 are stokoude pre-phylloxera wijnranken. Thans is het domein uitgegroeid tot circa 20 ha en wordt Christine Dupuy als een waar fenomeen gezien, de rijzende ster van Madiran, een streek waar men niet bepaald bekend stond om vrouwelijke emancipatie in de wijnbouw! Dankzij de hulp van haar beroemde buren Ducourneau, Laplace en Capmartin leerde ze het vak in versneld tempo. Door haar positieve persoonlijkheid, haar enorme leergierigheid en tomeloze inzet, is Christine Dupuy tot de absolute top van Madiran doorgedrongen. Regelmatig geprezen door toonaangevende wijngidsen als Revue de Vin de France, Bettane Dessauve, Guide Hachette.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot