Michel Girard Sancerre Blanc Cuvee Prestige
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Sancerre
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 199,95
Aantal:  

Michel Girard Sancerre Blanc Cuvee Prestige

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Sancerre prestige van Michel Girard worden geheel ontsteelt, daarna volgt de malolactische fermentatie en opvoeding van de wijn op de lie.

Proefnotities

Deze prestigieuze Sancerre Blanc Cuvee Prestige is eveneens uit 100% Sauvignon druiven geproduceerd. De kwaliteit van deze volmaakte Sancerre is zeer hoog, mede omdat de wijngaarden op de meest zonnige heuvels en op de beste locaties van de regio liggen. De wijn heeft enige tijd op eiken vaten gerijpt en is vol, rijk en geprononceerd van smaak met een zeer langdurige afdronk. Helaas wordt hiervan slechts een kleine hoeveelheid geproduceerd waardoor de wijn slechts aan de beste relaties kunnen worden geleverd.

Eten & Drinken

Een geweldige wijn die perfect smaakt als aperitief, bij voorgerechten of bij gerechten met wit vlees, vis of schaal- en schelpdieren.

Algemeen

De wijngaarden van Domaine Michel Girard et Fils liggen verspreid in 30 verschillende percelen en hebben 3 verschillende bodem types, kalksteen, kalk, klei, krijt, kiezel met mineralen, waardoor de fameuze regionale vuursteen smaak.

Médaille d’Argent in Angers.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot