Vial Magneres Banyuls Tradition Reserve 4 Ans (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Banyuls AOC
Wijn type
Dessert wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Grenache Noir, Grenache Gris
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 99,00
Aantal:  

Vial Magneres Banyuls Tradition Reserve 4 Ans (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Alle Banyuls (rood en wit) worden klassiek gevinifieerd onder strenge temperatuurcontrole. Voor de Banyuls ‘Tradition’ wordt de most na een periode van circa 3 weken ‘gemuteerd’, d.w.z. dat de gisting wordt ‘gestild’ door het toevoegen van een kleine hoeveelheid zuiver wijndistillaat. De opvoeding (4 jaar) is oxidatief, contact met zuurstof wordt op alle manieren mogelijk gemaakt, waardoor de wijn naar gedroogd fruit ruikt en donkerder van kleur wordt.

Proefnotities

Domaine Vial Magneres Banyuls Tradition Reserve 4 Ans heeft een licht taan kleurig. Frisse, minerale, licht oxidatieve tegenhanger van de tawny port, met aroma’s van gedroogde vruchten, noten en gebrande cacao, elegant zoet, niet te zwaar. 

Serveren: 10-12°C. Bewaren: ongeopend heel lang, geopend binnen enkele weken drinken, koel bewaren.

Eten & Drinken

Deze cuvée Tradition wordt lokaal zeer gewaardeerd als aperitief, en niet alleen door de dames! Het kan ook als chill-out of lounge wijn worden gebruikt, in plaats van tawny port, eventueel met wat blokjes extra belegen kaas en gedroogde vijgen of vijgenjam. Probeer het eens bij luchtige chocolade desserts of bij verse vijgen gevuld met een crème van niet al te pittige blauwschimmelkaas. Vanzelfsprekend is het ook een geweldige wijn om gebakken of gebraden roodvlees en wild te deglaceren en uw sauzen te verrijken.

Algemeen

Domaine Vial-Magnères is een zelfstandig familiedomein sinds vier generaties. De familie Sapéras beschikt over 10 ha wijngaarden verdeeld in kleine percelen op de beste locaties van de herkomstbenaming. De wijngaarden liggen op terrassen, langs de kust. De bodem bestaat uit metamorfische stenen uit het Cambriaanse tijdperk, voornamelijk verweerde leisteen met een hoog gehalte aan minerale zouten. De totale aanplant (ook voor Collioure en VDP wijnen) bedraagt 60.000 wijnranken, met een gemiddelde leeftijd van 40-50 jaar. Grenache noir is het dominante ras, met 65% van de aanplant, gevolgd door grenache blanc/gris (11%), oude carignan (6%) en syrah (3%). Voor de Banyuls wijnen gebruikt men voornamelijk de grenache noir en de grenache blanc/gris voor de witte Banyuls. De opbrengst is zeer laag, hoogstens 20-25 hl/ha!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot