Dönnhoff Hollenpfad Riesling Trocken (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Nahe
Appelatie
Nahe
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
12,5 %
Inhoud:
0,75
€ 160,00
Aantal:  

Dönnhoff Hollenpfad Riesling Trocken (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

In oktober worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt na persing van de druiven indien mogelijk een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats op roestvrijstalen tanks, waarna de wijnen al naargelang het jaar op hun fijne ‘lie’ op grote eikenhouten foeders of rvs-tanks rijpen.

Proefnotities

Dönnhoff Hollenpfad Riesling Trocken is helder, licht geelgroen van kleur. In de neus aroma’s van limoen, iets van tropisch fruit en een onderkoelde mineraliteit. In het smaakpalet gele steenvruchten en een hint van honing. De afdronk is lang met verfijnde zuren.

Eten & Drinken

Heerlijke witte wijn bij een salade met kreeft, kalfszwezerik of kip met citroen uit de oven.

Algemeen

Weingut Hermann Dönnhof is een van de allerbeste wijnhuizen van Duitsland. In het Nahe gebied worden door Helmut Dönnhof uitmuntende wijnen geproduceerd. De nadruk ligt hier op drie druivenrassen: riesling (circa ¾ van de aanplant), weißburgunder en grauburgunder. Helmut Dönnhof bezit of beheert beroemde wijnpercelen: einzellagen Kahlenberg, Krötenpfuhl, Mollenbrunnen, Osterhöll, Hermaanshöhle, Dellchen, Kirschheck, Leistenberg, Brücke (alleen bezit), Felsenberg, Kieselberg en Kupfergrube. De stijl van Weingut Dönnhof is zeer zuiver, met nadruk op mineraliteit, elegante frisheid en levendigheid. Van droog tot edelzoet, van basiswijn tot spitzenwein, de wijnen van Helmut Dönnhof vervelen nooit dankzij hun grote mate van verfijning en evenwicht.

Veelvuldig uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot