Dönnhoff Weißburgunder Trocken (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Nahe
Appelatie
Nahe
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Weißburgunder
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 112,50
Aantal:  

Dönnhoff Weißburgunder Trocken (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

In oktober worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt na persing van de druiven indien mogelijk een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats op roestvrijstalen tanks, waarna de wijnen al naargelang het jaar op hun fijne ‘lie’ op grote eikenhouten foeders of rvs-tanks rijpen.

Proefnotities

Dönnhoff Weißburgunder trocken is een fijne droge witte Weißburgunder, kruidig, fris. Een fantastische diner wijn. Opwindende en zeer fijne witte wijn met evenwichtige zuren.

Eten & Drinken

Geweldige witte wijn. Licht verteerbaar, verfrissend als aperitief of terraswijn. Aan tafel breed inzetbaar, van lunch, picknick en landelijk buffet tot vis, salades en groene groenten.

Algemeen

Weingut Hermann Dönnhof is een van de allerbeste wijnhuizen van Duitsland. In het Nahe gebied worden door Helmut Dönnhof uitmuntende wijnen geproduceerd. De nadruk ligt hier op drie druivenrassen: riesling (circa ¾ van de aanplant), weißburgunder en grauburgunder. Helmut Dönnhof bezit of beheert beroemde wijnpercelen: einzellagen Kahlenberg, Krötenpfuhl, Mollenbrunnen, Osterhöll, Hermaanshöhle, Dellchen, Kirschheck, Leistenberg, Brücke (alleen bezit), Felsenberg, Kieselberg en Kupfergrube. De stijl van Weingut Dönnhof is zeer zuiver, met nadruk op mineraliteit, elegante frisheid en levendigheid. Van droog tot edelzoet, van basiswijn tot spitzenwein, de wijnen van Helmut Dönnhof vervelen nooit dankzij hun grote mate van verfijning en evenwicht.

Veelvuldig uitgeroepen tot ‘Winzer des Jahres’.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot