Dr. Loosen Bernkasteler Lay Riesling Grosses Gewächs (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Mosel
Appelatie
Mosel
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
12,5 %
Inhoud:
0,75
€ 174,95
Aantal:  

Dr. Loosen Bernkasteler Lay Riesling Grosses Gewächs (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Riesling druiven voor deze Dr. Loosen Bernkasteler Lay Riesling Grosses Gewächs komen van de wijngaard Bernkasteler Lay. Deze Riesling wijn word traditioneel gevinifieerd.

Proefnotities

Dr. Loosen Bernkasteler Lay Riesling Grosses Gewächs wijn is afkomstig van de Bernkasteler Lay wijngaard dat ligt tussen het Weingut van Dr. Loosen en het dorp van Bernkastel. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen, maar is zwaarder en dieper dan in de omliggende dorpen van Wehlen en Graach. Deze wijngaard is ook een minder steil dan andere wijngaarden van het landgoed. Hier worden rijk gestructureerde en assertieve wijnen gemaakt.

Eten & Drinken

Heerlijke Riesling wijn als aperitief of om zo te drinken of bij salades en of visgerechten.

Algemeen

Het domein Dr. Loosen is al meer dan 200 jaar in het bezit van dezelfde familie. Toen Ernst Loosen het roer in 1988 overnam, kwam hij in het bezit van zeer bijzondere wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van meer dan 60 jaar! Een deel van de wijngaarden bestaat zelf uit ongeënte stokken van meer dan 120 jaar oud! Om wijnen van wereldklasse te kunnen produceren, bracht Ernst Loosen de opbrengst per hectare drastisch terug en stopte per direct de systematische chemische bemesting van de wijngaarden. Sindsdien worden alleen natuurlijke meststoffen gebruikt in geringe hoeveelheden. De grootste revolutie vond plaats in de wijnkelders, waar alles ingesteld werd om de druiven, most en wijnen zo zacht mogelijk te behandelen, om de essentie van terroir en druif volledig te behouden. In de wijngaarden heerst de riesling als unieke druif.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot