Drostdy Hof Chardonnay (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Western Cape
Appelatie
Western Cape
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 46,50
Aantal:  

Drostdy Hof Chardonnay (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de vergisting heeft de wijn zes maanden contact met eikenhout waardoor hij rond en romig overkomt.

Proefnotities

Drostdy Hof Chardonnay is een lichtgele wijn met geel gouden fonkeling die het frisse heeft van de citrusfruit, het exotische van rijpe ananas en mango en het zachte en zwoele van vanille. Het is een ronde, romige wijn met een zachte, pittige afdronk. Een milddroge borrelwijn die ook geschikt is om bij lichte gerechten te serveren. De wijn bestaat uit 100% chardonnay druiven die afkomstig zijn uit Stellenbosch, Malmesbury en Robertson. De meeste wijngaarden profiteren door hun zuidwestelijke ligging van de verkoelende invloed vanuit zee. Hierdoor behouden de druiven hun fruitige aroma's en zuren. De druiven zijn met de hand geoogst in de periode van half februari tot begin maart.

Eten & Drinken

Deze middelzware, zachte, fruitige wijn past bij allerlei borrelhapjes van pittige kaas tot pikante snacks. Aan tafel komt hij tot zijn recht bij goed gevulde salades met kip of kaas, bij gebakken vis en bij vis en kip in lichte saus.

Algemeen

Drostdy-Hof staat bekend als een van Zuid-Afrika's betrouwbaarste wijnmerken. Het ontleent zijn naam aan de Oude Drostdy, een monumentaal bestuursgebouw uit 1804 in de Tulbagh Vallei, ten noorden van Kaapstad. De Oude Drostdy biedt tegenwoordig onderdak aan een museum, waar bezoekers ook wijn kunnen proeven. Drostdy-Hof wijnen worden al sinds 1973 geproduceerd en hebben sindsdien een solide reputatie verworven. Hun betrouwbaarheid gaat samen met een heerlijk toegankelijk karakter. Ze vormen daarmee een uitstekend visitekaartje van wat Zuid-Afrika anno 2009 te bieden heeft aan de nog beginnende, maar kwaliteitsbewuste wijndrinker. Ze komen op de markt als blends en als cépage wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot