Drostdy Hof Chenin Blanc (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Western Cape
Appelatie
Western Cape
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
chenin blanc
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 46,50
Aantal:  

Drostdy Hof Chenin Blanc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden vroeg, in januari, met de hand geoogst. De druiven vergisten bij een lage temperatuur van 13 graden waardoor de zuren en fruitige aroma's behouden blijven. Om de wijn zo fris mogelijk te houden vindt er geen malolactische vergisting plaats. De Drostdy-Hof Steen bestaat uit 100% chenin blanc. De druiven komen uit de Porterville-regio.

Proefnotities

Drostdy Hof Chenin Blanc is een lichtgele wijn van 100% chenin blanc, of steen op zijn Zuid-Afrikaans. Het is een verfrissende, middelzware, fruitige wijn met een zachte afdronk. Een vrolijke wijn die geschikt is om in zijn eentje te drinken en die ook bij borrelhapjes en lichte (lunch)gerechten past.

Eten & Drinken

Een verfrissende, makkelijke, eenvoudige wijn die bij allerlei borrelhapjes past. Ook geschikt om bij salades, sandwiches, pizza, quiche en lichte vis- en kipgerechten te schenken. Kan ook bij kaasfondue en raclette.

Algemeen

Drostdy-Hof staat bekend als een van Zuid-Afrika's betrouwbaarste wijnmerken. Het ontleent zijn naam aan de Oude Drostdy, een monumentaal bestuursgebouw uit 1804 in de Tulbagh Vallei, ten noorden van Kaapstad. De Oude Drostdy biedt tegenwoordig onderdak aan een museum, waar bezoekers ook wijn kunnen proeven. Drostdy-Hof wijnen worden al sinds 1973 geproduceerd en hebben sindsdien een solide reputatie verworven. Hun betrouwbaarheid gaat samen met een heerlijk toegankelijk karakter. Ze vormen daarmee een uitstekend visitekaartje van wat Zuid-Afrika anno 2009 te bieden heeft aan de nog beginnende, maar kwaliteitsbewuste wijndrinker. Ze komen op de markt als blends en als cépage wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot