Drostdy Hof Merlot (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Western Cape
Appelatie
Western Cape
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
merlot
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 46,50
Aantal:  

Drostdy Hof Merlot (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Deze middelzware, soepele wijn heeft na de malolactische gisting korte tijd op roestvrijstaal met eikenhouten staven gerust. Het hout voegt rondeur toe. Drostdy-Hof Merlot is gemaakt van 100% merlot druiven uit Stellenbosch en omgeving.

Proefnotities

Drostdy Hof Merlot is helderrood met karakteristieke merlot tonen van kersen en bessen. De Kaapse herkomst voegt daar de aroma's van gedroogd fruit als pruimen en vijgen aan toe. Middelzwaar, makkelijk met een soepele afdronk. Licht gekoeld ook lekker.

Eten & Drinken

Multi-inzetbare Merlot. Pasta: bolognese, kaas-tuinkruidensaus, champignons, spek-room-kaas Gevogelte: gebraden en gebakken kip(filet) Vlees: dunne bieflapjes, lamslapjes, vleesreepjes uit de wok, karbonade Kaas: belegen (boeren)kaas, rijpe brie en camembert.

Algemeen

Drostdy-Hof staat bekend als een van Zuid-Afrika's betrouwbaarste wijnmerken. Het ontleent zijn naam aan de Oude Drostdy, een monumentaal bestuursgebouw uit 1804 in de Tulbagh Vallei, ten noorden van Kaapstad. De Oude Drostdy biedt tegenwoordig onderdak aan een museum, waar bezoekers ook wijn kunnen proeven. Drostdy-Hof wijnen worden al sinds 1973 geproduceerd en hebben sindsdien een solide reputatie verworven. Hun betrouwbaarheid gaat samen met een heerlijk toegankelijk karakter. Ze vormen daarmee een uitstekend visitekaartje van wat Zuid-Afrika anno 2009 te bieden heeft aan de nog beginnende, maar kwaliteitsbewuste wijndrinker. Ze komen op de markt als blends en als cépage wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot