Drostdy Hof Rosé (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Western Cape
Appelatie
Western Cape
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
blend
Alcohol-percentage:
11,5%
Inhoud:
0,75
€ 46,50
Aantal:  

Drostdy Hof Rosé (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Drostdy Hof Rosé worden koel vergist en rijpen op roestvrijstaal. De druiven, voornamelijk pinotage, komen uit de wijngaarden die in een ruime boog rondom Kaapstad liggen, onder andere uit Stellenbosch. De herkomstaanduiding is Wes(t)-Kaap.

Proefnotities

Drostdy Hof Rosé is fonkelend zalmroze met de fruitige geur en smaak van aardbei, rode-bessen(gelei) en granaatappel. Fris, mild droog en makkelijk. Op een lekkere manier licht en met inhoud.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij borrelhapjes, salades, pasta: met lichte kaassaus, kip, zalmlasagne, geroosterde zalm en gamba's van de barbecue.

Algemeen

Drostdy-Hof staat bekend als een van Zuid-Afrika's betrouwbaarste wijnmerken. Het ontleent zijn naam aan de Oude Drostdy, een monumentaal bestuursgebouw uit 1804 in de Tulbagh Vallei, ten noorden van Kaapstad. De Oude Drostdy biedt tegenwoordig onderdak aan een museum, waar bezoekers ook wijn kunnen proeven. Drostdy-Hof wijnen worden al sinds 1973 geproduceerd en hebben sindsdien een solide reputatie verworven. Hun betrouwbaarheid gaat samen met een heerlijk toegankelijk karakter. Ze vormen daarmee een uitstekend visitekaartje van wat Zuid-Afrika anno 2009 te bieden heeft aan de nog beginnende, maar kwaliteitsbewuste wijndrinker. Ze komen op de markt als blends en als cépage wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot