Drouhin Beaujolais Fleurie
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Fleurie
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Gamay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 199,95
Aantal:  

Drouhin Beaujolais Fleurie

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

Deze Beaujolais Fleurie van Drouhin wordt vergist onder controle van temperatuur en daarna gebotteld. Hij is gemaakt van 100 % Gamay druiven.

Proefnotities

Drouhin Beaujolais Fleurie is een charmante, verleidelijke wijn, één van de meest aantrekkelijke van de Cru's uit de Beaujolais. De wijn heeft een ingetogen parfum van bloemen, zoals irissen. In de smaak treft men bessen aan waarna de afdronk zacht en soepel is.

Eten & Drinken

Heerlijk bij voorgerechten met vlees, gevogelte, wit vlees en zelfs bij gegrilde vis met strakke sauzen.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de top huizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot