Drouhin Beaune Clos des Mouches Rouge
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Beaune Clos des Mouches Rouge
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 269,95
Aantal:  

Drouhin Beaune Clos des Mouches Rouge

Doos van 3 stuk(s)

Vinificatie

De handgeplukte druiven gaan naar de winery in kratjes van net 20 kilo. Na langzaam en behoedzaam persen gaat de most 18 dagen in vergistingvaten, waarna de wijn 15 tot 18 maanden op eiken (max. 30% nieuw) rijpt. Hier krijgt de wijn haar zachtheid en rondeur. Deze wijn staat bekend om zijn elegantie en finesse, het fluweel zachte karakter en de ultieme balans. Kan zeker 10, vaak 20 jaar ouderen, maar toont ook in jonge jaren zijn mooie kant.

Proefnotities

Drouhin Beaune Clos des Mouches Rouge onderscheidt zich door zijn elegantie en finesse: rond, fluweel zacht op de tong en prachtig in balans. De wijn is complex en heeft verfijnde geuren van rijpe zwarte kersen, kruiden, aards, en lichte gerookte tonnen, met precies de juiste zachte taninnes.

Eten & Drinken

Perfecte combinatie bij rood vlees, lam en gevogelte.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de tophuizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot