Drouhin Chablis
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Chablis
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 249,95
Aantal:  

Drouhin Chablis

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor Drouhin Chablis AC worden geperst in de eigen 'winery' in Chablis. Hierna wordt het sap naar de kelders onder Beaune centre ville gebracht. De most fermenteert in temperatuur gecontroleerde RVS tanks. Na 7 tot 8 maanden rijping op staal wordt de wijn gebotteld.

Proefnotities

Drouhin Chablis heeft een bleekgele kleur met een groene weerschijn. De fruitige, geurige neus doet denken aan mint en soms citroengras. Het is een karakteristieke Chablis met een subtiele afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijk als aperitief of met zeevruchten, zoals oesters, schaal- en schelpdieren. Dressings en sauzen op basis van olie en/of vinaigrette combineren uitstekend, pas op met botersauzen.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de top huizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot