Drouhin Chablis Montmains Premier Cru
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Chablis Premier Cru Montmains
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 199,95
Aantal:  

Drouhin Chablis Montmains Premier Cru

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden handmatig geplukt, en uiterst behoedzaam geperst. De alcoholische vergisting begint op natuurlijke wijze in RVS tanks; de wijn rijpt daarna 8 tot 9 maanden in zorgvuldig geselecteerde vaten van Frans eiken.

Proefnotities

Drouhin Chablis Montmains Premier Cru is een klassiek gemaakte wijn, gewonnen uit de Chardonnay-druif. Goud van kleur met een neus die delicaat en mineralig is en doet denken aan mint. Een elegante, 'vettige' wijn met in de smaak grapefruit, boter en gedroogd fruit. De zuren zijn verfijnd en mooi geïntegreerd.

Eten & Drinken

Klassieke combinatie met schaal- en schelpdieren en mooie vis zoals tong, tarbot en kabeljauw met romige sauzen.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de top huizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot