Drouhin Chablis Vaillons Premier Cru
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Chablis Premier Cru Vaillons
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 199,95
Aantal:  

Drouhin Chablis Vaillons Premier Cru

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden handmatig geplukt, en uiterst behoedzaam geperst. Direct daarna worden zij geperst in Drouhin's eigen Winery. De dag erna wordt de most naar de kelders van Drouhin in Beaune Centre Ville gebracht, waar de wijn in vaten wordt gedaan voor de alcoholische vergisting. Na acht of negen maanden rijping op eiken vaten wordt de wijn gebotteld.

Proefnotities

Drouhin Chablis Vaillons Premier Cru heeft typische aroma's van de Kimmeridge bodem: citroengeur met hints van varen en koriander. De wijn heeft uitgesproken mineralige tonen in de neus, en een aparte, gulle vlezigheid. Een bijzonder lange afdronk met mooie zuren.

Eten & Drinken

Ultieme combinatie met oesters! Maar ook bij andere schaal- en schelpdieren en gebakken of gegrilde vissoorten met romige sauzen.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de top huizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot