Drouhin Chambolle Musigny Premier Cru
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Chambolle Musigny Premier Cru
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 424,95
Aantal:  

Drouhin Chambolle Musigny Premier Cru

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Drouhin Chambolle Musigny Premier Cru ondergaan een traditionele vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Drouhin Chambolle Musigny Premier Cru wordt altijd geprezen om zijn finesse en elegantie. Aroma's zijn complex, zoals humus, bessen en bramen. Zachte tannines omlijsten de smaak. Zeer mooi in balans en heeft een mooie, verfijnde en lange afdronk.

Eten & Drinken

Aanbevolen bij delicate gerechten, zoals eend of kalf en rijpe kazen.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de top huizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot