Drouhin Cote de Beaune Blanc
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Cote de Beaune Blanc
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 179,95
Aantal:  

Drouhin Cote de Beaune Blanc

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt. Daarna worden zij naar Drouhin's winery in het hart van Beaune gebracht, alwaar men de druiven of het sap verder gevinifieerd. Het sap fermenteert in grote houten vaten, waarvan een klein percentage nieuw eiken gebruikt wordt. Een paar weken nadat de malolactische vergisting is beëindigd wordt de wijn van zijn 'lie' gehaald. De wijn rijpt 7 tot 8 maanden op eikenhouten vaten.

Proefnotities

Drouhin Cote de Beaune Blanc is een wijn met een stralend gouden kleur, intense geuren en een verfijnde en zuivere smaak. De wijn bezit veel fruit, een neus vol bloemen en verfrissende aroma's.

Eten & Drinken

Aanbevolen bij delicate visgerechten, schaal- en schelpdieren.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de top huizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot