Drouhin Gevrey Chambertin
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Gevrey Chambertin
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 259,95
Aantal:  

Drouhin Gevrey Chambertin

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor deze wijn worden handmatig geplukt en behoedzaam geperst. Het sap vergist in kleine houten vaten. De fermentatie duurt 18 tot 20 dagen. De wijn rijpt gedurende 18 maanden op eikenhouten vaten, afkomstig uit de bossen van Allier, Vogezen en Tronçais.

Proefnotities

Drouhin Gevrey Chambertin is een diep rood gekleurde wijn en heeft een intens aroma van zwarte en rode bessen. De wijn is bekend om zijn kracht, welke altijd in harmonie is met de tannines.

Eten & Drinken

Aanbevolen deze wijn te drinken bij bijvoorbeeld Boeuf Bourguignon, Coq au Vin en gegrild vlees.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de top huizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot