Drouhin Givry
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Givry
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 224,95
Aantal:  

Drouhin Givry

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De vinificatie is vrij traditioneel: fermentatie vindt plaats in open vaten; rijping op eiken vaten gedurende 16 á 18 maanden en klaring met eiwit voordat gebotteld wordt. Lekker bij kip, steak, stoofschotels, en andere vleesgerechten, ook van de grill.

Proefnotities

Drouhin Givry Rouge heeft een helder rode kleur. De neus heeft mooie aroma's van bessen en bramen. De tannines zijn soepel en zacht. De afdronk is zeer plezierig en aromatisch. Een aangenaam zachte wijn.

Eten & Drinken

Een heerlijke wijn bij gevogelte, varkensvlees en zachte, niet al te sterke kazen.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de top huizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot