Drouhin Laforet Bourgogne Chardonnay
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Bourgogne
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 169,95
Aantal:  

Drouhin Laforet Bourgogne Chardonnay

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Drouhin Laforet Bourgogne Chardonnay ondergaan een traditionele vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Drouhin Laforet Bourgogne Chardonnay heeft een intens, helder goud groene kleur. De wijn is zeer aromatisch, vol, levendig en fruitig, en kenmerkt zich door frisse en knisperende tonen met aroma's van amandel.

Eten & Drinken

De wijn kan gedronken worden als aperitief of met lichte vis of vleesgerechten.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de top huizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot