Drouhin Macon Villages
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Macon Villages
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 159,95
Aantal:  

Drouhin Macon Villages

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven fermenteren in RVS vaten bij lage temperatuur. Botteling vindt plaats in de lente, na de oogst. Macon-Villages is een bloemige, fruitige wijn, met een medium body, en een knisperende, cleane, verfrissende zuurgraad. Perfect gezelschap voor bij vis en koud vlees, ook een verrukkelijk aperitief! Niet te koud drinken, is na twee jaar op z'n best.

Proefnotities

Drouhin Macon Villages is een bloemige, fruitige wijn met een heldere, glanzende kleur. De wijn is knisperend 'medium bodied' en heeft een zuivere zuurgraad. Zeer aangename afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij stevigere visgerechten en charcuterie. Ook lekker als aperitief.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de tophuizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot