Drouhin Meursault Perrieres Premier Cru
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Meursault Perrieres Premier Cru
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 505,50
Aantal:  

Drouhin Meursault Perrieres Premier Cru

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De wijn wordt gebotteld na 9 á 10 maanden houtrijping. 'n Fantastisch aperitief bij gerookte zalm; aan tafel aanbevolen bij delicate vissoorten, kreeft, foie gras, gevogelte en verse geitenkaas. Indrukwekkende wijn.

Proefnotities

Het bouquet van de Drouhin Meursault Perrieres Premier Cru is niet alleen elegant maar ook zeer geraffineerd en complex. Onder alle Premier Crus in Meursault is deze het meest terughoudend; de wijn heeft enkele minuten nodig voordat de mooie aroma's zich openbaren. De geur is open en complex. Een wijn met grote distinctie.

Eten & Drinken

Gerechten met wit vlees en vis.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de tophuizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot