Drouhin Montrachet Marquis de Laquiche Grand Cru
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Montrachet Marquis de Laquiche Grand Cru
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 1.595,00
Aantal:  

Drouhin Montrachet Marquis de Laquiche Grand Cru

Doos van 3 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Drouhin Montrachet Marquis de Laquiche Grand Cru ondergaan een traditionele vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Drouhin Montrachet Marquis de Laquiche Grand Cru heeft een mooi groengele kleur, een elegante neus met peer, vanille en appel. De wijn heeft een mooie balans en een fruitige afdronk die zeer lang en complex is. De wijn is een mooi voorbeeld van een grote Chardonnay uit de Bourgogne.

Eten & Drinken

Aanbevolen bij vettige vissoorten en gegrilde vis met stevige sauzen, en bij rijpe kazen.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de tophuizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot