Drouhin Morey Saint Denis
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Morey Saint Denis
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
2007
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 224,95
Aantal:  

Drouhin Morey Saint Denis

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden met veel zorg omringd, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen; er wordt handmatig geplukt en behoedzaam geperst. Het sap voor deze wijn is vergist in kleine houten vaten. De wijn rijpt 18 maanden op eiken vaten, afkomstig uit de bossen van Allier, Vogezen en Tronçais.

Proefnotities

Drouhin Morey Saint Denis heeft een mooie rode kleur. De geur is fruitig en men ruikt vooral rode bessen. Daarnaast wat kruidige hints en aroma's van leer die uit het glas stuiven. De tannines zijn zacht verweven in de wijn.

Eten & Drinken

Heerlijk bij rood vlees en wild.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de tophuizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot