Drouhin Pommard
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Pommard
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
2008
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 294,95
Aantal:  

Drouhin Pommard

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De hand geplukte druiven worden behoedzaam, in kleine kratjes, naar de oude winery in Beaune vervoerd. Fermentatie geschiedt in open houten of RVS vaten, gedurende 15 á 18 dagen. De wijn rijpt 18 maanden op eiken. Gemiddeld is een Pommard een jaar of 4 na oogstjaar op dronk.

Proefnotities

Drouhin Pommard heeft een mooie en krachtige neus van zwarte bessen en kruiden. De wijn heeft een goede structuur met veel fruit en subtiele tannines. De wijn bezit een lange, mondvullende afdronk.

Eten & Drinken

Aanbevolen bij rood vlees, wild en lamsvlees.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de tophuizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot