Drouhin Pouilly Fuissé
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Pouilly Fuisse
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
2010 / 201
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 154,95
Aantal:  

Drouhin Pouilly Fuissé

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden heel zachtjes geperst met respect voor de aanwezige fruitzuren. De wijn rijpt gedeeltelijk in roestvrij stalen tanks en gedeeltelijk in houten vaatjes, voor een periode van 6 tot 8 maanden. Malolactische gisting zorgt ervoor dat de aanwezige appelzuren worden omgezet in melkzuren, waardoor de wijn milder wordt.

Proefnotities

Drouhin Pouilly Fuissé is rijk van smaak, iets mineralig en met een mooie frisheid. Florale aroma's, tikkeltje nootachtig. Lange verfrissende afdronk.

Eten & Drinken

Deze wijn is gastronomisch breed inzetbaar. Lekker bij vis in romige saus, gerechten met gevogelte en aspergegerechten.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de tophuizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot